„Dzień czerwony”

Panie kucharki ze naszego przedszkola pobijają rekordy Guiness’a w wymyślaniu ciekawych, a co najważniejsze pysznych potraw, przekąsek…Ogólnie rzecz biorąc posiłki są tak kolorowe i urozmaicone, że nawet najbardziej zagorzały przeciwnik spożywania wszelkich pokarmów, w końcu skusi się na spróbowanie tych smakołyków.

W śniadaniach kuchnia przemyca warzywa i owoce, a w surówkach obiadowych mieści się dużo witamin.

Podwieczorek natomiast bywa czasem słodki, ale bardzo wartościowy.

Kuchnia dba o to by dzieci z alergiami pokarmowymi mogły spróbować danego posiłku z wyłączeniem alergenu, lecz zastąpiwszy go innym – nie uczulającym.

Od początku roku mieliśmy już wiele okazji świętowania kolorowych dni takich jak: dzień czerwony, dzień żółty, dzień pomarańczowy, dzień zielony oraz takich dni jak np. Dzień pieczonego ziemniaka czy Dzień jabłka lub Dzień dyni.

Nie sposób pokazać oraz wymienić wszystkich specjałów natomiast wybierzemy kilka, aby pochwalić się jak apetycznie „sprawujemy opiekę” nad naszymi przedszkolakami.

A oto, co kuchnia zaserwowała naszym przedszkolakom, podczas dnia czerwonego.

Pysznie wygląda, prawda? 🙂